Over mij

Van jongs af aan ben ik veel bezig met creatieve dingen. Op de basisschool was ik altijd al bezig met knutselen. Op de middelbare school was dit niet anders en wilde ik zoveel mogelijk creatieve dingen doen. Ik zat vaak bij mijn oma om samen mijn ontworpen kleding te gaan maken, maar na een tijdje ging ik toch zelf achter het naaimachine zitten.

Na het afronden van mijn havo-diploma moest ik de keuze maken om de juiste opleiding te kiezen die echt bij mij paste. Ik heb verschillende opleidingen overwogen en bekeken, maar geen een was helemaal de juiste.

Op Ibiza voor de eindexamens realiseerde ik me dat ik juist heel goed wist wat ik echt wilde. Het is al altijd een doel van mij geweest om een creatief eigen bedrijf te hebben later, dus waarom zou ik daar niet meteen aan beginnen? Ik besloot om mijn eigen weg te volgen en een andere keuze te gaan maken dan de meeste van mijn leeftijd doen.

Mijn bedrijf

Na lang nadenken had ik de perfecte naam gevonden: BEFORE STREETWEAR. Deze naam heeft alles te maken met oude kledingstukken een nieuw leven geven.   Hier komt dan ook de naam vandaan: het waren oude kleding stukken voordat ze de deel van de nieuwe items werden. Er is heel veel kleding op de wereld waar niks mee wordt gedaan en uiteindelijk weg wordt gegooid. Dat is natuurlijk heel erg zonde, dus ik heb besloten om daar wat mee te gaan doen. De items die ik maak worden deels gemaakt van oude kleding. Dat kunnen de mouwen zijn, de logo’s, de print of zelfs heel het kledingstuk.

Before heeft unieke en originele kledingstukken. Graag wil ik benadrukken dat elk kledingstuk in mijn collectie handgemaakt is. Dit geldt niet alleen voor de ontwerpen, maar ook voor de logo’s en de kleding zelf. 

Ik vind dat kleding niet alleen stijlvol, maar ook comfortabel moet zijn. Daarom heb ik besloten me te richten op kleding die makkelijk zit.

 

Veel liefs, 

Sofie